L’Equinoteràpia aplicada al Trastorn d’Espectre Autista (en català)

Reseña breve:

El següent Treball de Fi de Màster (TFM) té com a objectiu principal donar a conèixer els beneficis que aporta l’equinoteràpia (EQT) als infants diagnosticats amb Trastorns d’Espectre Autista (TEA), concretament en les àrees de la comunicació i la socialització.

Amb aquest treball volem investigar i veure quins són els reals beneficis que, en aquest cas, la teràpia assistida amb cavalls aportaria a les persones amb TEA. El treball presenta les principals característiques que marquen el TEA com són:

  • La manca de socialització
  • La dificultat en la comunicació
  • Els grans problemes de tenir baixa autoestima

A través d’entrevistes i observacions hem pogut comprovar que l’EQT proporciona molts beneficis a les persones amb autisme relacionades amb els trets característics descrits anteriorment. Aquesta teràpia els ajuda a ser més autònoms i a creure en les seves pròpies capacitats, els ajuda a comunicar-se, ja sigui de forma verbal o gestual i, afavoreix l’expressió dels sentiments a través de l’animal. Pel que fa a la socialització, hem vist com utilitzant el cavall com a element motivador podem afavorir les relacions entre persones treballant les normes socials i fent-los conscients de la responsabilitat que tenen amb l’altre ésser viu.

Autor:

Carla Sulis Campos